Украйна трупа сили за предстояща офанзива.Това пише в статия на британското

...
Украйна трупа сили за предстояща офанзива.Това пише в статия на британското
Коментари Харесай

The Economist: Украйна трупа сили за предстоящата офанзива

Украйна натрупа сили за предстояща офанзива.

Това написа в публикация на английското списание The Economist, в която се показва, че през последните три месеца украинците са получили оръжие на стойност над 8 милиарда $. Това възлиза на 40% от военната помощ, обещана от Пентагона от началото на съветската нашествието насам.

Изданието отбелязва, че украинската войска се трансформира и съотношението на личната и западната техника във Въоръжените сили на страната скоро ще нарасне до пет към две. През 2022 година е било пет към едно.

Руската атака, която стартира в края на януари, целеше да принуди Украйна да изхаби новите ресурси от оръжия. Но боевете за Бахмут в Донецка област доведоха до обилни загуби сред руските военни, отбелязва медията.

Тя напомня още, че командването на въоръжените сили на Украйна изпрати войски в чужбина, с цел да се научат да ръководят нови оръжейни системи. The Economist добавя, че Украйна скоро ще получи освен танкове, само че и друга бронирана техника, която ще играе значима роля в настъпателните интервенции.

В същото време западните чиновници са разграничени по въпроса дали изброените до момента фактори ще се окажат задоволителни, с цел да успее Украйна да изтласка Русия от териториите, които покори до момента във войната. The Economist показва, че руската войска е в извънредно положение и че ако след завладяването на Бахмут реши да навлезе по-дълбоко в региона на Донецк, ще загуби още от " оскъдните си запаси ".

С течение на времето Русия може да стартира да изтегля елементи от други елементи на фронтовата линия, създавайки пролуки, от които Украйна може да се възползва, се споделя в материала.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР